Мінські домовленості: в МЗС розповіли про узгодження законів для амністії в ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Мінські домовленості: в МЗС розповіли про узгодження законів для амністії в ОРДЛО

Мінські домовленості: в МЗС розповіли про узгодження законів для амністії в ОРДЛО

Українська влада ухвалила законопроєкти, необхідні для проведення амністії на Донбасі згідно з мінськими домовленостями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Заступник міністра закордонних справ Василь Боднар виступив з відповідною заявою у парламенті. За його словами, ухвалені були усі акти, необхідні для проведення амністії у правовому полі.

Втім, дипломат пояснив, що повне або часткове зняття відповідальності зі злочинців можливе лише після відновлення української влади в ОРДЛО.

"Рішення про застосування амністії ухвалюється судом. І, звичайно, під амністію не потрапляють злочини, які, відповідно до міжнародного законодавства, включно зі злочинами щодо геноциду, проти людства, і воєнні злочини. Також не підпадають під амністію особи, які вчинили злочин по збиттю малайзійського "Боїнга", - пояснив Боднар на Годині запитань до уряду.

Представник фракції "Слуга народу" у Раді Богдан Яременко наголосив 16 жовтня на неможливості проведення сліпої та повної амністії усіх бойовиків "ЛДНР".

Як повідомляв ONLINE.UA, українська сторона переговорів у ТКГ наголосила на необхідності розпуску так званих "ДНР" та "ЛНР" для врегулювання війни. У Кремлі, у свою чергу, говорять, що це неможливо, а вимоги Києва - неприпустимі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?