У НАБУ зробили несподівану заяву про розслідування щодо Луценка
Категорія
Україна
Дата публікації

У НАБУ зробили несподівану заяву про розслідування щодо Луценка

У НАБУ зробили несподівану заяву про розслідування щодо Луценка

Детективи НАБУ не оголошували підозру колишньому голові ГПУ Юрію Луценку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Правоохоронці надали відомості про кримінальне провадження у відповідь на запит медіа, поданий у четвер, 17 жовтня.

"Станом на день надходження запиту вказаній у запиті особі про підозру детективами Національного антикорупційного бюро України не повідомлялося, обвинувальні акти не складалися та до суду не скеровувалися", - стверджують у бюро.

За інформацією НАБУ, справу проти Луценка відкрили 13 серпня. Приводом для цього стало рішення Солом'янського районного суду Києва. Провадження розпочато згідно зі ст. 364 УКУ про зловживання владою. Йдеться про роботу його на посаді генпрокурора.

Відомство зазначило, звернення в суд пов'язане з бездіяльністю директора Артема Ситника. Під його керівництвом бюро не розпочало розслідування рік тому - у жовтні-2018.

Як повідомляв ONLINE.UA, Юрій Луценко нещодавно підтвердив, що зустрічався з адвокатом президента США Рудольфом Джуліані. Він стверджує, що це жодним чином не пов'язане з компроматом на опонентів. Спілкування нібито мало відношення до корупції втікача Віктора Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?