Гладковський отримав підозру від НАБУ: яка справа загрожує експосадовцю
Категорія
Україна
Дата публікації

Гладковський отримав підозру від НАБУ: яка справа загрожує експосадовцю

Гладковський отримав підозру від НАБУ: яка справа загрожує експосадовцю
Джерело:  online.ua

НАБУ оголосила підозру Олегу Гладковському - колишньому першому заступнику секретаря РНБО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

За офіційними даними, посадовець зловживав владою, отримавши незаконну вигоду для ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", якою й володіє.

"Так, вказана особа забезпечила включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю коштом державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", - пояснила прокуратура.

Правоохоронні органи зафіксували збитки держави у сумі 10,62 мільйона гривень. Окрім того, посадовець не вніс до декларації прибуток дружини за здачу в оренду елітної нерухомості у центрі Києва. Йдеться про 54 тисячі, 63 тисячі та 47,5 тисячі доларів за 2016-й, 2017-й, та 2018-й роки відповідно.

Найближчим часом детективи вирішать питання про запобіжний захід для підозрюваного.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олега Гладковського затримали у четвер, 17 жовтня. За подробицями ЗМІ, операція відбулася неподалік від аеропорту "Бориспіль". Майбутній підозрюваний мав намір вилетіти з України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?