Транзит газу: Газпром почав зухвало шантажувати Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Транзит газу: Газпром почав зухвало шантажувати Україну

Транзит газу: Газпром почав зухвало шантажувати Україну
Джерело:  online.ua

Новий транзитний контракт залежить від того, чи відмовиться Україна від перемоги у Стокгольмському арбітражі. Припинення транзиту стає все більш реальним. З такою нахабною заявою виступив глава російського "Газпрому" Олексій Міллер, передає ONLINE.UA.

За його словами, для укладення нового контракту необхідно повністю врегулювати всі судові суперечки з Україною. Росія назвала свою пропозицію "нульовим варіантом".

Також в команді Путіна наголосили і на другій умові для нового контракту – завершенні процедури анбандлінгу (виділення функції оператора ГТС в окрему компанію). За словами Міллера, якщо до 1 січня 2020 року не буде створено незалежного газотранспортного оператора і незалежного регулятора, "єдиним шляхом буде продовження діючого контракту у нових ринкових умовах".

Варто зазначити, що глава держави Володимир Зеленський заявляв, що офіційний Київ хотів би домовитися з РФ щодо транзиту газу ще до офіційного завершення дії контакту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з фінським колегою Саулі Нііністьо торкнувся теми російського проекту "Північний потік-2". Він зазначив, що цей проект є загрозою для всієї Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?