Молдова домовилася з РФ про транспортування газу в обхід України
Категорія
Світ
Дата публікації

Молдова домовилася з РФ про транспортування газу в обхід України

Молдова домовилася з РФ про транспортування газу в обхід України
Джерело:  online.ua

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що домовився про продовження контракту на поставки російського газу, а також про можливість його транспортування в обхід України. Він наголосив, що мова йде про новий контракт з 1 січня 2020 року, передає ONLINE.UA.

Також Додон зазначив, що надія на забезпечення транзиту російського газу по території України все ще залишається.

Як відомо, Кабінет міністрів України раніше доручив сприяти поставкам газу у Молдову без участі російського "Газпрому". Зокрема, мовилось про можливість поставок Кишиневу реверсного газу з країн Євросоюзу.

Наразі постачання газу через територію України – єдиний для Молдови шлях. Росія паралельно будує газопровід до Румунії, однак його запуск очікується не раніше березня 2020 року.

Нагадаємо, раніше глава російського "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що новий транзитний контракт залежить від того, чи відмовиться Україна від перемоги у Стокгольмському арбітражі. Припинення транзиту стає все більш реальним.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає цілком ймовірною можливість того, що російський "Газпром" може припинити транзит газу територією України після завершення діючого транзитного контракту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?