В уряді США поставили під великий сумнів місячну місію Artemis - подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

В уряді США поставили під великий сумнів місячну місію Artemis - подробиці

В уряді США поставили під великий сумнів місячну місію Artemis - подробиці
Джерело:  online.ua

У Конгресі США з'явився скепсис стосовно запуску експедиції NASA на Місяць з екіпажем вже у 2024 році. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Popular Mechanics.

Відповідно до інформації видання, подібні сумніви існують у підкомітеті, який займається питанням фінансування космічного агентства. Цей скептицизм "заразив" республіканців та демократів водночас.

За словами члена Палати представників, демократа Хосе Серрано, фінансувати місячну програму потрібно вкрай обережно.

"Важко виправдати якісь додаткові витрати на ці зусилля вже цього фінансового року, коли ми не обізнані у витратах у майбутньому", - вважає посадовець.

Він також припустив, що ці амбітні плани щодо прискорення роботи у новому місячному проєкті можуть мати політичне мотивування. Йдеться про підвищення престижу американського президента Дональда Трампа у разі його переобрання у 2020 році.

Нагадаємо, NASA зацікавлено у відправленні місії Artemis з екіпажем вже у 2024 році. До 2028 фахівці планують облаштувати постійну присутність на орбіті та, відповідно, поверхні Місяця.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно космічне агентство США провело презентацію новітніх скафандрів. Саме таке обладнання матимуть космонавти місії "Артеміда", серед яких будуть жінки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?