РФ відправила "гумконвой" в ОРДЛО: Київ жорстко відреагував
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ відправила "гумконвой" в ОРДЛО: Київ жорстко відреагував

РФ відправила "гумконвой" в ОРДЛО: Київ жорстко відреагував
Джерело:  online.ua

Український уряд відреагував офіційною нотою на відправлення так званого "гуманітарного конвою" РФ на окуповану частину Донбасу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

За словами представниці МЗС Катерини Зеленко, російська сторона повинна діяти відповідно до домовленостей.

"Направили РФ ноту протесту у зв’язку з черговим 87-м псевдо "гуманітарним" конвоєм, що був незаконно перекинутий на тимчасово окупований Донбас. Засуджуємо порушення Кремлем Мінських домовленостей і закликаємо дотримуватися взятих на себе зобов’язань" - стверджує речниця.

Згідно з інформацією російських ЗМІ, цей "гумконвой" став 87-м. Він складається з 36 вантажівок. Прибуття колони у Донецьк та Луганськ зареєстровано у четвер, 17 жовтня. Автомобілі потрапили в ОРДЛО незаконним чином - перетнувши ділянку кордону, яку не контролює законна українська влада.

Як повідомляв ONLINE.UA, українське командування заявило про загострення у зоні ООС. Бойовики угрупувань так званих "ДНР" та "ЛНР" поновили використання важкої артилерії. Вони ведуть обстріли із залученням цієї важкої зброї у багатьох локаціях, зокрема - неподалік від Золотого-4, де тривалий час не можуть організувати розведення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?