Російське громадянство для українців: у Путіна ухвалили чергове скандальне рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Російське громадянство для українців: у Путіна ухвалили чергове скандальне рішення

Російське громадянство для українців: у Путіна ухвалили чергове скандальне рішення
Джерело:  online.ua

Російський уряд схвалив пропозицію визнати українців носіями російської мови. Відтепер громадянам України, щоб отримати цей статус досить подати просто заяву, а не здавати іспит. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кабміну РФ.

Раніше без співбесіди отримати статус носія мови могли лише ті іноземці та особи без громадянства, родичі яких постійно проживали в Росії або на території СРСР, але в межах нинішньої державного кордону РФ. Всі інші повинні були проходити співбесіду і здавати іспит з російської мови. Втім, цю норму зараз скасували тільки для українців, яких Москва продовжує заманювати в РФ.

Слід зазначити, що статус носія російської мови дає українцям право отримати дозвіл на проживання в Росії і громадянство в спрощеному порядку. Раніше для отримання статусу громадянина РФ треба було п'ять років проживати в країні по виду на проживання.

Нагадаємо, це не перше скандальне рішення, яке прийняли в Росії по українцях. На початку серпня президент Володимир Путін включив громадян України до списку осіб, які зможуть отримати дозвіл на тимчасове проживання в Росії незалежно від встановлених урядом обмежень. У квітні Путін спростив видачу російського громадянства жителям окупованого Донбасу, а пізніше і зовсім поширив дію даного указу на всю територію Донецької та Луганської областей України, тобто і на ту частину Донбасу, яка знаходиться під контролем Києва.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Міністерстві внутрішніх справ РФ повідомили, що російське громадянство на серпень 2019 роки вже отримали 25 тис українців, які проживають в Донецькій і Луганській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?