Путін погодився на нормандський саміт по Україні, але за однієї умови
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін погодився на нормандський саміт по Україні, але за однієї умови

Путін погодився на нормандський саміт по Україні, але за однієї умови
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін згоден на проведення нормандського саміту щодо України, але за умови, якщо відбудеться розведення сил на Донбасі і формула Штайнмаєра буде включена в українське законодавство. Такі вимоги Путін висунув під час телефонної розмови з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.

У повідомленні зазначено, що Путін вимагає, щоб неухильно виконувалися положення Мінських домовленостей, які були досягнуті на зустрічі лідерів нормандської четвірки. В першу чергу він наполягає на імплементації формули Штайнмаєра в українське законодавство, а також на розведенні сил в Золотому і Петровському.

"Що стосується можливого проведення чергового саміту нормандської четвірки, то він повинен бути ретельно підготовлений і увінчатися конкретними результатами. Домовлено, що відповідна робота продовжиться по лінії помічників лідерів і керівництва зовнішньополітичних відомств", - підкреслили у президента РФ.

У свою чергу представник німецького уряду Штеффен Зайберт уточнив, що телефонні переговори з Путіним ініціювала Меркель. Крім Донбасу і нормандського саміту, вона обговорила з главою Кремля ситуацію в Сирії та Лівії, а також питання про продовження транзиту російського газу через Україну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі прокоментували план Зеленського на зустріч з Путіним в рамках нормандського саміту, на якій український президент має намір підняти питання про Крим. Прессекретар Путіна заявив, що питання анексії Криму давно закрито і не буде обговорюватися ні на жодних переговорах в будь-якому форматі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?