ЗСУ підготувалися до атаки бойовиків на Донбасі: видовищне відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ підготувалися до атаки бойовиків на Донбасі: видовищне відео

ЗСУ підготувалися до атаки бойовиків на Донбасі: видовищне відео
Джерело:  online.ua

У зоні ООС українські військові провели навчання з відбиття повітряної атаки агресора. У тренуванні були задіяні зенітно-ракетна батарея Оса, Ігла та ЗУ 21-2. Також взаємодіяли зенітно-ракетні підрозділи з повітряними силами, представлені літаками МіГ-29 і Су-25. Видовищне відео з підготовки українських військових до реальної атаки бойовиків опублікувала прес-служба Сухопутних військ ЗСУ, передає ONLINE.UA.

"Поки ворог систематично порушує мінські угоди, українські зенітники тренуються діяти швидко і злагоджено. У районі проведення ООС вони ефективно знищують ворожі безпілотники і постійно підтримують рівень власної здатності до навчання", - йдеться в повідомленні військових.

Там же вказується, що до маневрів під час тренування ЗСУ залучалися радіолокаційні засоби полку, які здійснювали розвідку повітряного простору.

"З поставленим завданням підрозділи впоралися і показали високий рівень навченості і злагодженості дій. У разі реальної атаки агресора зенітно-ракетні підрозділи здатні дати ефективну відсіч ворогу", - йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що тільки за останню добу, 19 жовтня, російські збройні формування на Донбасі 15 раз порушили режим припинення вогню. Вони обстрілювали позиції ООС з 82-мм і 120-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. Під ворожий вогонь потрапили захисники Водяного на Приазов'ї, Авдіївки, Павлопіля, Верхньоторецького, Новоселівки Другої, Красногоровки, Золотого, Кримського, Троїцького і Зайцевого. В результаті обстрілу бойовиків один український військовий отримав поранення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в штабі ООС зробили важливу заяву про припинення бойових дій на Донбасі. Заступник командувача операції об'єднаних сил Богдан Бондар повідомив, що в рамках розведення військ на Донбасі ЗСУ не збираються здавати свої позиції і не розцінюють цей процес як капітуляцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?