Москва готова в будь-який момент: Лавров виступив з несподіваною пропозицією
Категорія
Політика
Дата публікації

Москва готова в будь-який момент: Лавров виступив з несподіваною пропозицією

Москва готова в будь-який момент: Лавров виступив з несподіваною пропозицією
Джерело:  online.ua

Росія і США повинні повернутися до нормального функціонування дипломатичних установ, чим раніше, тим краще. Москва готова в будь-який момент вирішити всі спірні питання на "нульовому варіанті". З такою несподіваною пропозицією виступив глава російського МЗС Сергій Лавров, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу російського дипвідомства.

"Повторю, ми готові в будь-який момент ці питання вирішити на основі «нульового варіанту» і повернутися до нормального функціонування наших дипломатичних установ. Я про це говорив з Державним секретарем США М.Помпео. Днями спілкувався з Послом США в Росії Дж.Хантсманом. У них, по-моєму, є розуміння, що, колись ми до цього повинні повернутися. Чим раніше, тим краще", - заявив Лавров.

Нагадаємо, навесні 2018 року, практично весь світ оголосив дипломатичний бойкот Росії через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля в британському Солсбері. Першим на цей крок пішов Ващінгтон, де вирішили вислати 60 дипломатів РФ і закрити російське консульство в Сіетлі. До масової висилки російських дипломатів потім приєдналися 14 країн Євросоюзу, Канада і Україна. У Кремлі вирішили дзеркально відповісти і вислати дипломатів всіх країн, які вирішили оголосити РФ дипломатичний бойкот. Тоді ж Москва вирішила закрити консульство США в Санкт-Петербурзі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дональд Трамп розгнівався на своїх помічників, коли виявилося, що з США висилають 60 російських дипломатів через "справу Скрипаля", тоді як інші країни вислали лише по кілька людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?