Ніколи не можна їсти: названі найшкідливіші продукти для здоров'я
Категорія
Технології
Дата публікації

Ніколи не можна їсти: названі найшкідливіші продукти для здоров'я

Ніколи не можна їсти: названі найшкідливіші продукти для здоров'я
Джерело:  online.ua

Іспанські дієтологи спростували поширену думку про те, що в їжу можна вживати все, що хочеться, але в міру. Вони склали список продуктів, які ніколи не можна їсти, так як вони абсолютно шкідливі для здоров'я. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на La Vanguardia.

На першому місці списку найшкідливіших продуктів для здоров'я виявилося рафіновано борошно. За твердженням експертів, воно має високий глікемічний індекс і при тривалому вживанні може стати причиною розвитку діабету, а ні клітковини, ні інших поживних речовин в ньому немає. Дієтологи рекомендують віддавати перевагу цільнозерновому борошну.

У список найбільш шкідливих продуктів вчені також включили ковбасні вироби і продукти з переробленого м'яса. У них, за твердженням дієтологів, майже половина штучних добавок, які чинять негативний вплив на організм людини і можуть сприяти розвитку серйозних захворювань.

До переліку шкідливих продуктів потрапили: знежирені молочні продукти - в них знижений вміст жиру, але є зайвий цукор, напівфабрикати і готова випічка. Медики радять замінити їх на цілісні молочні продукти (якщо немає протипоказань), відварене м'ясо, овочі і фрукти.

Крім того, дієтологи підкреслили, один з найнебезпечніших міфів - заява про користь невеликої кількості вина або пива для здоров'я. За їх словами, це не просто брехня, а й небезпечна помилка - алкогольні напої в будь-якій кількості шкідливі для організму людини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що фахівці європейської асоціації дієтологів і гастроентерологів назвали найкорисніші в світі продукти, які роблять благотворний вплив на організм людини. У ТОП-10 вони включили ті продукти харчування, які найбільше містять мікроелементів і максимально засвоюються організмом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?