Що Путін задумав по Донбасу: дипломат розкрив нахабні плани Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Що Путін задумав по Донбасу: дипломат розкрив нахабні плани Кремля

Що Путін задумав по Донбасу: дипломат розкрив нахабні плани Кремля
Джерело:  24 канал

Росія поставила для себе головне завдання - повернути Донбас під контроль України, але на своїх умовах. Президент Росії Володимир Путін домагається, щоб Київ надав ОРДЛО особливий статус, після чого заморозить конфлікт. Тому формула Штайнмаєра, на яку погодилася українська влада, не є зрадою. Про це заявив дипломат, експерт "Майдану Закордонних Справ" Олександр Хара в інтерв'ю "24 каналу", передає ONLINE.UA.

"Кремль хоче вибори зараз, потім особливий статус ОРДЛО і тоді заморозити конфлікт. Росія підвищує ставки, тому що розуміє, що Зеленському потрібна зустріч в нормандському форматі. Кремль хоче повернути окупований Донбас нам на своїх умовах і при цьому підірвати довіру до Зеленського", - вважає експерт.

Він підкреслює, що Україна не погоджується на вибори в ОРДЛО до виведення російських бойовиків з Донбасу. Москві ця умова не подобається, тому там і затягують з нормандським самітом, висуваючи Києву все нові вимоги. Експерт додає, що закон про особливий статус Донбасу буде прийнятий, коли Росія виведе свої збройні формування з українських територій.

"Головне - зміст закону "Про особливий статус Донбасу". Але його не приймуть тихо, без згоди суспільства. Кулуарних домовленостей, як при Порошенко, не буде", - переконаний експерт, наголошуючи на тому, що важливий ще і закон про колаборантів, щоб люди, які живуть в ОРДЛО розуміли, що стосовно них ніяких репресій не буде.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін погодився на нормандський саміт, але за однієї умови. Він вимагає розведення сил в Золотому і Петровському та імплементації формули Штайнмаєра в українське законодавство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?