МВФ поставив Україні чергові умови по новому кредиту
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ поставив Україні чергові умови по новому кредиту

МВФ поставив Україні чергові умови по новому кредиту
Джерело:  Укрінформ

Україна повинна прийняти бюджет на 2020 рік, продовжити боротьбу з корупцією і провести реформи в ключових секторах. Такі умови висунув МВФ Україні для затвердження нової програми кредитування. Про це повідомила перша заступниця голови Нацбанку України Катерина Рожкова, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Рожкова пояснила, що є кілька елементів, які не виконала Україна за попередніми програмами. У фокусі уваги МВФ знаходиться бюджет на 2020 рік. Також в числі обов'язкових умов перебувають продовження судової та антикорупційної реформ, в тому числі прийняття закону про незаконне збагачення, реформи охорони здоров'я та освіти.

"Крім того, ми говоримо про реформування податкової та митниці, де вже почалися зміни, але вони поки не мають комплексного характеру. Врешті-решт, по банківському сектору, в принципі, буде проходити продовження імплементації міжнародних стандартів регулювання та нагляду і, по суті, додався небанківський фінансовий сектор", - зазначила Рожкова.

Представниця НБУ підкреслила, що МВФ погодиться підписати нову програму кредитування України тільки в тому випадку, коли буде мати стовідсоткову впевненість, що українська влада виконає всі поставлені умови. Вона не стала робити прогнозів щодо термінів, але сподівається, що вже до кінця року будуть достінути домовленості на робочому рівні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що через кілька тижнів місія МВФ знову приїде в Україну. Під час візиту представники Фонду планують вивчити бюджет України на 2020 рік в рамках продовження переговорів за новою кредитною програмою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?