Під керівництвом Путіна: Росія з тріском провалила запуск балістичної ракети
Категорія
Світ
Дата публікації

Під керівництвом Путіна: Росія з тріском провалила запуск балістичної ракети

Під керівництвом Путіна: Росія з тріском провалила запуск балістичної ракети
Джерело:  online.ua

Під час навчань стратегічних ядерних сил "Грім-2019", фінальним етапом, яким керував президент Росії Володимир Путін, стався збій - одна з міжконтинентальних балістичних ракет не злетіла. В результаті атомний підводний крейсер повернувся в пункт постійного базування з застряглою в пусковий шахті ракетою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ведомости.

Джерело, з посиланням на представників Міноборони РФ, уточняє, що атомний підводний крейсер К-44 "Рязань" зміг здійснити лише один з двох запланованих пусків міжконтинентальних балістичних ракет Р-29Р по полігону "Чижа". Друга ракета не вийшла з пускової установки. Можливою причиною збою стала відмова деяких систем підводного човна, через які проходить команда про пуск.

У Міноборони РФ офіційно не прокоментували провал ядерних навчань. Повідомляється, що точні причини збою буде встановлювати спеціальна комісія. Експерти допускають, що осічка сталася через застаріле озброєння. Вони уточнюють, що атомний підводний крейсер "Рязань" знаходиться на озброєнні ВМФ РФ з 1977 року, тоді як інші підводні човни цього типу утилізовані або чекають утилізації. Експерти підкреслюють, що осічки з балістичною ракетою радянського виробництва Р-29Р також можливі, оскільки вона знаходиться на озброєнні вже більше 40 років.

Слід додати, що всього в ході навчань "Грім-2019" військові повинні були виконати 16 пусків крилатих і балістичних ракет. Крім підводних човнів, також були задіяні кораблі, дальні бомбардувальники, комплекси "Ярс" і "Іскандер". Всіма пусками особисто керував Путін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін заявив, що Москва відчуває загрозу з боку НАТО, сили якого просуваються до кордону Росії. Він пригрозив Альянсу потужною відповіддю на цю загрозу, підкресливши, що скоро Росія створить ударні комплекси, які здатні подолати будь-яку систему протиракетної оборони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?