Дизайнери створили кофту, яка дозволяє людям з вадами слуху чути музику - неймовірні відео та фото
Категорія
Технології
Дата публікації

Дизайнери створили кофту, яка дозволяє людям з вадами слуху чути музику - неймовірні відео та фото

Дизайнери створили кофту, яка дозволяє людям з вадами слуху чути музику - неймовірні відео та фото
Джерело:  online.ua

Стартап Cute Circuit створив кофту, яка дозволяє відчути музику людям з будь-якими вадами слуху, аж до повної глухоти. Вона схожа на простий спортивний реглан, однак здатна переводити класичні твори в відчутні вібрації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Design Boom.

Зазначається, що інноваційний предмет одягу, який отримав назву soundshirt ( "звукова кофта"), розроблявся у співпраці з Гамбургським оркестром Junge Symphoniker. Перш ніж втілити задум, компанія близько півроку проводила чимало різноманітних досліджень.

"На поверхні кофти розміщені датчики передачі звуку відповідно до висоти тону різних музичних інструментів. Так, наприклад, скрипку можна відчути на плечах. Звук надходить на одяг за допомогою бездротової технології і інтерпретується спеціальним програмним забезпеченням. Коли грає оркестр, система активується і відтворює вібрації, відповідні інтенсивності музики", - сказано в повідомленні.

На поверхности кофты размещены датчики передачи звука в соответствии с высотой тона разных музыкальных инструментов. Так, например, скрипку можно почувствовать на плечах. Звук поступает на одежду через беспроводное соединение и интерпретируется специальным программным обеспечением. Когда играет оркестр, система активируется и воспроизводит вибрации, соответствующие интенсивности музыки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Спеціальна система безпеки автомобіля Tesla  почне грати "Токката і фуга ре мінор" Йоганна Себастьяна Баха при спробі пограбування авто.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?