Не будь м*даком: Клінтон жорстко висміяла лист Трампа Ердогану
Категорія
Політика
Дата публікації

Не будь м*даком: Клінтон жорстко висміяла лист Трампа Ердогану

Не будь м*даком: Клінтон жорстко висміяла лист Трампа Ердогану
Джерело:  online.ua

Ексдержсекретарка США Гілларі Клінтон висміяла в соцмережах президента Дональда Трампа жартівливою пародією "листа" Кеннеді Хрущову, який нібито знайшла в архівах. Таким чином вона розкритикувала главу Білого дому за лист, в якому він закликав турецького лідера Раджеп Ердогана "не бути жорстким хлопцем і дурнем", а врегулювати конфлікт з сирійськими курдами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку Клінтон в соцмережі.

В "документі", датованому 1962 роком, Кеннеді просить Хрущова прибрати радянські ракети з Куби.

"Дорогий прем'єр Хрущов, не будь м*даком, добре? Прибери свої ракети з Куби. Кожен тоді скаже:"Ура, Хрущов, ти кращий!". Але якщо ти цього не зробиш, все скажуть "що за м*дак" і назвуть твою сміттєву країну "радянською гангреною". Подзвоню тобі пізніше, обіймаю", - йдеться в листі-пародії Клінтон.

Слід нагадати, що балістичні ракети середньої дальності і крилаті ракети, здатні нести ядерні заряди, були розміщені на Кубі в 1962 році. Їх поява спровокувала так звану Карибську кризу і поставила світ на межу ядерної війни. Але завдяки обміну посланнями між президентом США Джоном Кеннеді і першим секретарем ЦК КПРС, головою Ради міністрів СРСР Микитою Хрущовим, конфлікт вдалося врегулювати. Тоді СРСР вивів свої ракети з Куби, а влада США зняли блокаду з острова і дала гарантії про ненапад.

Додамо, що аналогічне неофіційний лист Трамп направив Ердогану 16 жовтня. У ньому він закликав турецького лідери не продовжувати військову операцію в Сирії.

"Історія скаже вам спасибі, якщо ви все зробите правильно. А якщо ні, то в історії ви залишитеся дияволом. Не будьте жорстким хлопцем. Не будьте дурнем", - цитувала лист CNN, а ВВС пізніше повідомило, що Ердоган викинув це послання в урну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп назвав Клінтон божевільною за звинувачення його та інших політиків США в зв'язках з Росією. Але при цьому він визнав, що йому дійсно подобаються росіяни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?