Хор Верьовки може втратити фінансування: Мінкульт жорстко відреагував на скандал з Кварталом 95
Категорія
Україна
Дата публікації

Хор Верьовки може втратити фінансування: Мінкульт жорстко відреагував на скандал з Кварталом 95

Хор Верьовки може втратити фінансування: Мінкульт жорстко відреагував на скандал з Кварталом 95
Джерело:  online.ua

Заступниця голови Міністерства культури, молоді та спорту Ірина Подоляк оприлюднила припущення, що державі слід не підтримувати "соцреалістичні проєкти" на кшталт хору імені Верьовки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook.

За її словами, державну підтримку краще надавати музичним колективам, які підтримують українську культуру та фольклор зокрема.

Заступниця міністра стверджує, "…якщо держава розвернеться з фінансовою підтримкою "до джерел" (нематеріальної культурної спадщини, так сказать) - до відтворення і вивчення фольклорних форм (чим зараз займаються, наприклад, Божичі, Гуртоправці, Гуляйгород, Древо і багато інших), а паралельно відмовиться від фінансування соцреалістичних проєктів, як от хор Верьовки, даючи подібним колективам можливість самостійно виміряти свою "потрібність" глядачу і спроможність, як це роблять зараз інші".

"Скільки сотень чи тисяч обурених громадян волатимуть про нищення "національної" культури?" - поставила питання Подоляк.

Посадовиця вважає, що немає потреби у підтримці колективів, які існують завдяки "дихальному апарату" держави. Хор Верьовки ніби не залишиться без коштів для існування, якщо він справді користується популярність у населення на концертах.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівник хору імені Верьовки вважає скандальну ситуацію неприємною. За його словами, "Квартал 95" настояв на участі колективу у номері про підпал будинку Валерії Гонтаревої, наголосивши, що це - стьоб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?