У Кабміні розповіли про приватизацію Укрпошти
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні розповіли про приватизацію Укрпошти

У Кабміні розповіли про приватизацію Укрпошти

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук стверджує, що уряд опрацьовує можливість продажу акцій Укрпошти на користь іноземних інвесторів. Про це повідомляє ONLINE.UA, пославшись на "Економічну правду".

За його словами, йдеться про торгівлю частиною акцій.

"Укрпошта доставляє пенсії, іноді є єдиним контактом людини з державою. Таких підприємств небагато, до 10. Ці підприємства можуть бути або заборонені до приватизації повністю, або, що мені більше подобається - підготовлені до IPO. Ми можемо підготувати компанію для того, аби продати 20-30% акцій Укрпошти різним акціонерам", - пояснив Гончарук.

Він оцінив такий сценарій як технічно можливий, проте ініціатив про загальний продаж Укрпошти в уряді не обговорюють. Часткове надання акцій інвесторам створить "поштовх".

Прем'єр підкреслив, що завдяки продажу лише невеликого пакета акцій, Україна може зберегти контроль над Укрпоштою та, відповідно, отримати кошти.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво Укрпошти влітку 2019 року вирішило позбутися будівлі на Майдані Незалежності у Києві. Замість офіційного представництва компанії у відомій споруді може з'явитися готель. У якості приклада посадовці вказують на Сполучені Штати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?