Шедевр да Вінчі руйнується: в Луврі зробили тривожну заяву про Мона Лізу
Категорія
Культура
Дата публікації

Шедевр да Вінчі руйнується: в Луврі зробили тривожну заяву про Мона Лізу

Шедевр да Вінчі руйнується: в Луврі зробили тривожну заяву про Мона Лізу
Джерело:  online.ua

Безцінна картина легендарного італійського художника Леонардо да Вінчі "Мона Ліза" почала руйнуватися - на полотні з'явилася тріщина, через яку картина незабаром може розколотися навпіл. Про це повідомили співробітники відділу живопису та відділу графіки Лувру Венсен Дельєвен і Луї Франко, передає ONLINE.UA з посиланням на Известия.

Мона Ліза (фото - pixabay.com)

"Картина дуже тендітна. Тріщина перетинає всю поверхню дошки і досягає чола Джоконди. Їй протипоказано будь-яке переміщення, вібрація, зміна клімату. Найстрашніше, що під час перевезення вона може розколотися навпіл. Тому Лувр не хоче, щоб Джоконда подорожувала", - прояснили ситуацію співробітники музею.

З такою заявою співробітники Лувра виступили перед виставкою, яка присвячена 500-річчю від дня смерті Леонардо да Вінчі - вона відкриється 24 жовтня. Вони анонсували сюрприз шанувальникам творчості легендарного художника - віртуальну зустріч в залі з Джокондою. Відвідувачі завдяки технічним інноваціям зможуть "увійти" через броньоване скло в вітрину, в якій захована картина, і опинитися в лоджії, де вже п'ять століть сидить найзагадковіша дама світового мистецтва. Вони зможуть розглянути на картині все, що не можна побачити неозброєним оком, і краще зрозуміти композицію.

Нагадаємо, да Вінчі написав "Мона Лізу" в 1503-1505 роки. Зображення нанесено на тополину дошку розміром - 76,8 × 53 см. Знаходиться картина в Луврі, де їй відведено спеціальний зал, що носить її ім'я. Привіз її до Франції сам художник, який перебрався сюди під заступництвом короля Франциска I.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що провокаційна картина Бенксі "Шимпанзе в парламенті" пішла з молотка за рекордну суму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?