В РФ пояснили, чому Путін не запустив ракету на навчаннях "Грім-2019"
Категорія
Світ
Дата публікації

В РФ пояснили, чому Путін не запустив ракету на навчаннях "Грім-2019"

В РФ пояснили, чому Путін не запустив ракету на навчаннях "Грім-2019"
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін дійсно не запустив одну міжконтинентальну балістичну ракету на навчаннях "Грім-2019", але це пов'язано з її технічним станом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські ЗМІ - "РБК" і "РІА Новини".

За офіційною заявою Міністерства оборони, під час навчань не виникало позаштатної ситуації.

"Інформація, опублікована газетою "Ведомости" про нібито позаштатну ситуацію в ході стратегічного командно-штабного навчання "Грім", не відповідає дійсності", - стверджує влада.

Згідно з планом заходів, Путін повинен був урочисто запустити дві ракети з борту підводного човна "Рязань". Одна з них залишилася на човні через технічний стан, стосовно якого проінформували президента.

Міноборони підкреслило, що це ніяк не вплинуло на хід навчань, бо командування не мало намірів позбутися якомога більшої кількості ракет.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Путін керував фінальною стадією зазначених військових заходів армії РФ. Наразі відомо, що з'ясовувати точні причини розладу озброєння доведеться представникам спеціальної комісії. Можливою причиною інциденту стали недоліки системи, які забезпечують безпосередньо пуск.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?