У Чехії заявили, що знищили шпигунську мережу Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

У Чехії заявили, що знищили шпигунську мережу Кремля

У Чехії заявили, що знищили шпигунську мережу Кремля
Джерело:  online.ua

На території Чеської Республіки діяла шпигунська мережа, яку координувала російська ФСБ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеве видання iRozhlas.

За словами Міхала Куделки - голови Служби безпеки і інформації, у фінансуванні мережі надавало допомогу посольство Росії у країні. Ціллю шпигунів була безпосередньо ЧР та її міжнародні партнери.

"Мережа була повністю зруйнована і знищена завдяки відмінній роботі Національного штабу по боротьбі з організованою злочинністю. Розслідування триває. Ми запобігли цій діяльності в Чехії, яка була частиною довшого ланцюга, який росіяни використовували і готували для використання в інших європейських країнах", - пояснив силовик.

Куделка підкреслив, що спецоперації відбулися протягом 2018 року. Він не надав інших подробиць стосовно ліквідації.

Відомості видання Respekt вказують на діяльність угрупування росіян, а також представників Росії з чеським громадянством. Вони намагалися працювати під прикриттям двох приватних компаній у Празі. Маскуючись під продаж комп'ютерною технікою, шпигуни планували займатися кібернападами.

Голова служби назвав РФ та Китай найбільшими довгостроковими загрозами для республіки.

Як повідомляв ONLINE.UA, бельгійська влада у 2019 році заявила про присутність сотень російських та китайських шпигунів у країні. Вони працюють на відповідні уряди, прикриваючись торгівлею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?