Ніякого забруднення: синоптики спростували дані про небезпеку в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Ніякого забруднення: синоптики спростували дані про небезпеку в Україні

Ніякого забруднення: синоптики спростували дані про небезпеку в Україні
Джерело:  online.ua

Синоптики констатували відсутність забруднення в Україні попри велику кількість відповідних повідомлень. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Центральну геофізичну обсерваторію імені Бориса Срезневського.

Фахівці відреагували на низку публікацій про забруднення у Києві та інших містах, які з'явилися у медіа в понеділок, 21 жовтня. За їхніми даними, концентрація оксиду вуглецю перебуває у межах норми протягом останніх діб.

"Зокрема, у Києві максимальні разові концентрації оксиду вуглецю на стаціонарних постах коливались у межах 0,4-1,0 ГДК (гранично допустима концентрація), у Вінниці – 0,3-0,4 ГДК, у Харкові – 0,3-0,8 ГДК, у Кропивницькому – 0,6 ГДК. Взагалі, за останні дні концентрації оксиду вуглецю, які б характеризувались, як високі на мережі моніторингу гідрометслужби не зареєстровані", - стверджує обсерваторія.

Спеціалісти відзначають, що забруднювальні речовини можуть накопичуватися трохи у повітрі через тумани чи приземні інверсії.

Як повідомляв ONLINE.UA, київська міська влада вважає, що у столиці забруднення все ж існує. Про погіршення ситуації проінформували відповідні інтернет-сервіси, які відстежують якість повітря у різних локаціях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?