Це підірве економіку: Гонтарева неочікувано звернулася до українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це підірве економіку: Гонтарева неочікувано звернулася до українців

Це підірве економіку: Гонтарева неочікувано звернулася до українців
Джерело:  online.ua

Ексочільниця НБУ Валерія Гонтарева прогнозує українській економіці відтік інвесторів і падіння економіки через 3-6 місяців після виступу хору імені Верьовки на "Кварталі 95" із піснею про підпал її будинку, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "The Page".

"Жодна економіка в Україні ще не будувалася на такому політичному балагані і ганьбі. Зараз вони або одумаються, або пожинатимуть плоди. Інвестори все бачать. Ключовою, звичайно, є історія з Приватбанком... Суди мають зрозуміти, що ми не можемо поставити всю країну в залежність від любові до одного олігарха, навіть якщо президент вважає, що він йому щось винен. Якщо ти взяв відповідальність за країну, треба її нести", - сказала вона.

За словами Гонтаревої, уряд реформаторів міг би працювати, але з продажними судами, олігархами на задньому дворі і ситуацією з Приватбанком наслідки не змусять себе чекати. Вона наголосила, що для міжнародного співтовариства це червона лінія.

"Зе-команда отримала країну на хвилі макростабільності і на цьому вони можуть якийсь час протриматися. Але при таких політичних потрясіннях все швидко полетить вниз. Тут треба врахувати, що це відбудеться не миттєво - кореляція між політичним свавіллям і реакцією економіки становить 3-6 місяців", - додала Гонтарева.

Як повідомляв ONLINE.UA, політичний експерт Олег Саакян стверджує, що націоналізація "Приватбанку" – це основне,  що пов’язує Коломойського та Гонтареву. Також у ексочільниці НБУ є певна інформація, що стосується справ ліквідації банків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?