Ілон Маск випробував інтернет від Starlink у власному стилі
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск випробував інтернет від Starlink у власному стилі

Ілон Маск випробував інтернет від Starlink у власному стилі
Джерело:  online.ua

Американо-канадський підприємець Ілон Маск став першим користувачем інтернет-покриття від проєкту Starlink. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Twitter.

Співзасновник компаній SpaceX та Tesla відправив повідомлення зі свого акаунту у мікроблозі.

"Відправляю цей твіт через космос супутником Starlink", - проінформував підписників Маск.

Через деякий час він прокоментував власне повідомлення.

"Вау, воно працює!" - пожартував підприємець.

Нагадаємо, створення стійкої мережі доступу до інтернету на поверхні усієї планети - головна мета проєкту Starlink. Наразі на орбіті Землі присутні лише 60 супутників. Це пілотна версія.

Як повідомляв ONLINE.UA, у найближчі роки SpaceX може відправити у космос тисячі відповідних апаратів. Представники компанії Ілона Маска вже звернулися за дозволами для розміщення 12 тисяч сателітів.

Загалом SpaceX спрямувала 20 відповідних запитів, у кожному з яких сказано про 1500 апаратів. Ця кількість може буди дещо завищеною. Таким чином компанія заздалегідь намагається отримати дозволи, але не впевнена, чи усі запити будуть підтримані регулятором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?