Новий ГУЛАГ: Росію звинуватили у будівництві "Північного потоку-2" руками ув'язнених
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий ГУЛАГ: Росію звинуватили у будівництві "Північного потоку-2" руками ув'язнених

Новий ГУЛАГ: Росію звинуватили у будівництві "Північного потоку-2" руками ув'язнених
Джерело:  Укрінформ

Російська влада застосувала сили тисяч ув'язнених для реалізації проєкту "Північний потік-2" протягом останніх років. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Укрінформ.

Засновник організації "ГУЛАГу - НЕТ" Володимир Осєчкін виступив під час міжнародній конференції "Путінський газопровід "Північний потік-2" і його справжня вартість для Європи". За словами правозахисника, сьогоденний уряд використовує тактику попередників.

"За практикою, яка застосовувалася у ГУЛАГ у колишньому СРСР, сьогодні російська влада й держкорпорації використовують примусову працю ув'язнених. Ми маємо дані від колишніх співробітників системи виконання покарань та родичів ув'язнених, що лише за попередній рік праця ув'язнених використовувалася для будівництва підстанції у рамках проєкту "Північний потік-2", - зазначив він у Страсбурзі.

Осєчкін проінформував, що тисячі ув'язнених "пройшли" через будівництво газогону протягом останні 5 років. Умови їхньої праці дуже важкі, а заходи безпеки фактично ігноруються. Через це багато людей отримали травми.

Нагадаємо, "Північний потік-2" за планами Кремля стане джерелом постачання російського газу у країни Європи. Втім, Данія ще не надала дозволу на спорудження фінального відрізка труби, що провокує додаткові фінансові втрати.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Німеччини попри згоду на будівництво "потоку" назвала Росію ненадійним партнером. Офіційний Берлін також наголосив, що кремлівський проєкт не несе загрози для ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?