У Раді розповіли про імпорт електроенергії з РФ та його загрозу
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Раді розповіли про імпорт електроенергії з РФ та його загрозу

У Раді розповіли про імпорт електроенергії з РФ та його загрозу
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Народний депутат Андрій Герус стверджує, що уряд України відстежує імпорт електроенергії з Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю для Інтерфакс-Україна.

Очільник парламентського комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг заявив, що Кабмін втрутиться у разі перевищення порогу споживання з одного джерела.

Зараз цей показник становить 5%. Україна споживає приблизно 1% російської енергії відповідно до загального обсягу.

"Цей обсяг ніякої загрози нам не несе, він в межах похибки. Якщо згадати 2015 рік, то там комерційний імпорт російської електроенергії був більше 1000 МВт. Це в 10 разів більше, ніж зараз. Питання моніторингу - виставити якісь маркери, вище яких ми не допускаємо імпорт, і виставити механізми, які будуть працювати", - пояснив Герус.

За його словам, уряд зафіксував мито на імпорт російської електроенергії. Воно сягає 2%.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна відновила споживання російської електроенергії з 1 жовтня 2019 року. За відомою інформацією, знову постачає ресурси з країни-агресора ТОВ "Юнайтед Енерджі". Воно відноситься до підприємств українського олігарха Ігоря Коломойського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?