Рябошапка звільнив з ГПУ відомого чиновника
Категорія
Політика
Дата публікації

Рябошапка звільнив з ГПУ відомого чиновника

Рябошапка звільнив з ГПУ відомого чиновника

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав у середу, 23 жовтня, наказ щодо звільнення Сергія Горбатюка з посади очільника підрозділу ГПУ зі спеціальних розслідувань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За словами самого відстороненого, він ще не мав нагоди вивчити документ.

"В будь-якому випадку, це поза рамками закону, тобто жодних правових обставин для звільнення не було. В Офіс генпрокурора могли не брати, але звільняти не мали підстав. Це, в принципі, напевно, ознаки злочину", - вважає Горбатюк.

Експосадовець ГП назвав себе "незручним" для Рябошапки держслужбовцем. Переатестація прокурорів - формальна підстава для звільнення.

Згідно з пресслужбою Генпрокуратури, згадана атестація почалася у середу, 23 жовтня. Вона полягає в анонімному екзамені на знання законодавства та його застосування під час відповідної роботи.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський вирішив відсторонити від військової служби ексголову Міністерства оборони Олександра Кузьмука. Це пов'язане з віком колишнього посадовця. Йому дозволили носити відповідну форму після відставки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?