Звільнений Горбатюк висунув главі ГПУ гучні звинувачення
Категорія
Політика
Дата публікації

Звільнений Горбатюк висунув главі ГПУ гучні звинувачення

Звільнений Горбатюк висунув главі ГПУ гучні звинувачення
Джерело:  NV

Звільнений з посади керівника управління спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк стверджує, що глава ГПУ Руслан Рябошапка вважає, що злочинної організації президента-втікача Віктора Януковича не існувало. Про це він розповів в інтерв’ю "Радіо НВ", передає ONLINE.UA.

Чиновник каже, щоРябошапка вважає це "видумкою Луценка".

За словами Горбатюка, відповідні підозри були направлені Януковичу та його соратникам: ексміністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, колишньому очільнику ГПУ Віктору Пшонці, експрем’єру Миколі Азарову та його заступнику.

Також колишній чиновник пов’язує своє звільнення із небажанням Генеральної прокуратури розслідувати справи угруповання Януковича, оскільки "при владі перебувають особи, які працювали в той час в Кабміні". Він стверджує, що деяким із них і зараз можна вручити підозри.

"Такі заяви (про відсутність ОЗУ Януковича, — ред.) є, і робляться кроки для того, щоби цю (ланку розслідувань) зруйнувати. Я казав: "Якщо ви хочете не бачити ознак злочинної організації, вважаєте, що це якась вигадка — будь ласка, там є 5 тисяч томів, читайте, виписуйте докази і виносьте постанову про закриття кримінального провадження", - сказав він.

Варто зазначити, що Горбатюк з 2014 року очолював розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр оборони України Андрій Загороднюк звільнив колишнього Головного військового прокурора Анатолія Матіоса з військової служби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?