Окупанти раптово почали масову перевірку особистих даних жителів Криму: що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти раптово почали масову перевірку особистих даних жителів Криму: що відбувається

Окупанти раптово почали масову перевірку особистих даних жителів Криму: що відбувається
Джерело:  Крим.Реалії

Вранці 26 жовтня до жителів мікрорайону Кам'янка Сімферопольського району окупованого Криму з'явилися російські силовики з метою дізнатися особисті дані про місцевих жителів. Вони ходять по домівках, уточнюють номери телефонів та місце роботи опитуваних, але не говорять про причини раптової перевірки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реаліі.

"З ранку приїхав загін поліції. Ходять по хатах запитують особисті дані, номери телефонів. Дізнаються, хто чим займається, де працює. У нас ніколи такого не було. Якщо чесно, я до сих пір перебуваю в шоці. Коли запитали, з якою метою це робиться, співробітники поліції повідомили, що це просто перевірка. Вони хочуть дізнатися, хто тут живе", - розповіли про перевірку кримчани.

Мешканці Кам'янки уточнили, що силовики на перевірку приїхали у автозаку. Вони ходять по вулицях групами з 5-6 чоловік і встановлюють особисті дані про місцевих жителів. При цьому силовики не коментують причини, за якими проводять перевірку. Окупаційна "влада" також мовчить про проведення даних заходів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 1 жовтня на окупованому Донбасі бойовики проводили перепис населення з метою збору даних про всіх, хто був прописаний до 2014 року в ОРДЛО. Після завершення перепису вони заявили, що через кілька тижнів знову прийдуть додому до тих, хто відмовився проходити перепис і відкривати двері перевіряючим. Місцеві жителі впевнені, що таким чином окупанти хочуть виявити порожні квартири українців, які виїхали з ОРДЛО, щоб незаконно зайняти їх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?