Гігантський астероїд пролетів поруч із Землею: політ небезпечного об'єкта потрапив на видовищне відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Гігантський астероїд пролетів поруч із Землею: політ небезпечного об'єкта потрапив на видовищне відео

Гігантський астероїд пролетів поруч із Землею: політ небезпечного об'єкта потрапив на видовищне відео
Джерело:  online.ua

25 жовтня, відбулася важлива космічна подія - гігантський астероїд розміром з хмарочос пролетів поруч із Землею на відстані 6,21 млн км. Небезпечний момент наближення величезного космічного об'єкта 162082 (1998 HL1) зафіксував на відео фахівець онлайн-обсерваторії Virtual Telescope Project Джанлука Масі. У момент зйомки об'єкт знаходився приблизно в 6,6 млн кілометрів від Землі, передає ONLINE.UA.

У коментарі до відео експерт пояснив, що небезпечний астероїд у ролику видно особливо чітко і яскраво через його значні розміри. Він уточнив, що зафіксувати його політ стало можливим завдяки передовим технологіям, які дозволили вченим простежити момент максимального зближення космічного об'єкта з нашою планетою.

Експерти відзначили, що в найближчі 120 років цей небезпечний астероїд не принесе шкоди нашій планеті. Наступного разу 162082 (1998 HL1) наблизиться до Землі тільки в 2140 році. За прогнозами вчених, тоді цей астероїд наблизиться до нашої планети на відстань 6,18 млн км.

Нагадаємо, астероїд 162082 (1998 HL1) відноситься до групи навколоземних астероїдів "Аполлон", орбіти яких перетинають земну орбіту з зовнішнього боку. Всього науці відомо про більш ніж 5 тисячах подібних космічних об'єктів, які вважаються потенційно небезпечними для нашої планети.

Зближення гігантського астероїда з Землею 25 жовтня 2019 року - відео:

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що космічний телескоп Hubble сфотографував планетарну туманність NGC 2022, яка нагадує зовні невелику медузу. Це ні що інше, як викинута вмираючою зіркою хмара газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?