Скасування переведення годинників: в Євросоюзі виникли серйозні проблеми
Категорія
Світ
Дата публікації

Скасування переведення годинників: в Євросоюзі виникли серйозні проблеми

Скасування переведення годинників: в Євросоюзі виникли серйозні проблеми
Джерело:  online.ua

Заплановане на 2021 рік скасування переведення годинників на зимовий і літній час в Євросоюзі виявилося на грані зриву. Деякі країни засумнівалися в необхідності скасування переведення годинників і запропонували проаналізувати можливі негативні наслідки - там побоюються, що ЄС перетвориться в "клаптеву ковдру" з різних часових поясів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Про можливу відмову від скасування переведення годинників в ЄС повідомила представниця уряду Фінляндії, яка зараз головує в Євросоюзі. За її словами, прийняття цього рішення можуть відкласти на невизначений термін.

У свою чергу в Міністерстві економіки Німеччини заявили, що перед ухваленням рішення про скасування переведення годинників необхідно проаналізувати всі можливі наслідки для Євросоюзу. В уряді Німеччини відзначили, що для країни важливо уникнути "тимчасових островів" і розбіжностей з іншими державами на загальному ринку. При цьому євродепутат від ХДС Петер Прет заявив, що поки існує можливість дотримання прийнятого раніше плану щодо скасування переведення годинників, то їм потрібно скористатися. Він закликав майбутнього главу Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн вимагати від країн ЄС швидкого рішення з цього питання.

Нагадаємо, 12 вересня 2018 року Європейська комісія представила план відмови Європейського Союзу від сезонного переведення годинників. ЄК запропонувала країнам ЄС зробити це вже в 2019 році. У плані було зазначено, що сезонне переведення годинників планують скасувати у всьому Євросоюзі. Однак країнам ЄС запропонували самостійно вирішити, за яким часом вони хочуть жити - зимовим або літнім.

Скасувати переведення годинників вирішили після голосування жителів Євросоюзу, більшість з яких під час онлайн-голосування виступили проти переходу на зимовий і літній час, так як переведення годинників негативно відбивається на здоров'ї.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що сьогодні вночі Україна переходить на зимовий час. Стрілки годинників переведуть на годину назад о 4 годині ранку 27 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?