Стало відомо про ліквідацію ватажка ІДІЛ: з'явилося відео знищення терориста
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо про ліквідацію ватажка ІДІЛ: з'явилося відео знищення терориста

Стало відомо про ліквідацію ватажка ІДІЛ: з'явилося відео знищення терориста
Джерело:  online.ua

Ватажок терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакр аль-Багдаді ліквідований в ході спецоперації спецназу США в північно-західній Сирії. На даний момент фахівці вивчають ДНК терориста, щоб підтвердити, що загинув саме аль-Багдаді. Про знищення ватажка ІДІЛ повідомляє CNN з посиланням на посадову особу Міноборони США, передає ONLINE.UA.

Смерть аль-Багдаді раніше підтвердили спецслужби Іраку. За словами їхніх представників, саме іракській розвідці вдалося виявити місцеперебування терориста в одному з населених пунктів у провінції Ідліб. Про свою участь в операції заявили також представники курдських сирійських демократичних сил. У США смерть аль-Багдаді офіційно поки не підтвердили.

За даними джерела, аль-Багдаді міг загинути в результаті підриву "жилета смертника" в ході спецоперації американських військових, проведеної 26 жовтня.

Після появи інформації про смерть ватажка ІДІЛ в мережі з'явилися відео, на яких можливо зафіксований момент знищення терориста. Зокрема, ролик показав голландський канал BNO News, який займається наданням відеозаписів відомим новинним агентствам.

Крім відео знищення аль-Багдаді, в мережі з'явилися ролики, на яких відображені наслідки спецоперації по лікцідаціі ватажка ІДІЛ. Їх опублікував телеканал Kurdistan 24, який знаходиться в іракському Курдистані. На знятому в денний час відео показаний кратер в селі Бариш на північному заході Сирії, по землі розкиданий розірваний і закривавлений одяг. На задньому плані видно кілька людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дональд Трамп повідомив про грандіозну подію і анонсував важливу заяву про неї, яку зробить сьогодні, 27 жовтня, о 15.00 за київським часом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?