Ми готувалися: Лукашенко пригрозив жорсткою відповіддю США за танки на кордоні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готувалися: Лукашенко пригрозив жорсткою відповіддю США за танки на кордоні

Ми готувалися: Лукашенко пригрозив жорсткою відповіддю США за танки на кордоні
Джерело:  online.ua

Мінськ змушений буде відповісти на розміщення американських танків в Литві біля кордонів республіки. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, який назвав серйозним прецедентом дії США, які розмістили бронетехніку на литовському військовому полігоні, розташованому в 15 кілометрах від кордону з Білоруссю, передає ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

"Ніколи ще так демонстративно до наших кордонів з-за океану не перекидалися війська. Ніколи такого не було. По-моєму, в Литві навіть це вперше. Це прецедент", - заявив Лукашенко.

При цьому він підкреслив, що "30 танків і 30 бронемашин, які США розгорнуть в Литві, це просто смішно проти білоруської армії" і білоруси не повинні починати "брязкати зброєю" на це, але Мінськ не може проігнорувати цей прецедент.

"Ми ж, як я часто говорю, чотири модернізації своєї армії провели, і ми прекрасно розуміли, які кулаки будуть створені у наших кордонів, і з яким противником ми не дай бог зможемо зіткнутися. Ми до цього готувалися. Якщо вони з нами зберуться воювати, то ми будемо орієнтуватися на те, що можемо завдати цим противникам неприйнятного збитку. Я не хочу конкретизувати, ми як військові люди розуміємо, що таке неприйнятний збиток. Для цього у нас теж є зброя", - додав білоруський лідер.

Лукашенко, коментуючи перекидання американських військ в Литву, заявив, що головним принципом білоруської оборонної політики є нанесення неприйнятної шкоди для супротивника. При цьому він додав, що "Білорусь - миролюбна держава, яка не хоче воювати".

"Ми звичайно, на оборону грошей шкодувати не будемо. Знайдемо ці гроші. Але ми не Росія, яка має вуглеводи, не Америка, яка друкує долари. У нас стільки грошей немає, тому наш головний принцип в обороні країни - неприйнятна шкоди для супротивника. Ось з цього треба виходити", - резюмував Лукашенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко висунув гучні звинувачення на адресу Росії. Він визнав, що в минулому Казахстан і Білорусь залежали від Кремля, де їх завжди намагалися "поставити на коліна". Зокрема це відбувалося під час "Великої вітчизняної війни", коли на білоруських землях все було зруйновано і розграбовано.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?