Приголомшливі кадри: Вікімедіа обрала 10 найкрасивіших фото України
Категорія
Культура
Дата публікації

Приголомшливі кадри: Вікімедіа обрала 10 найкрасивіших фото України

Приголомшливі кадри: Вікімедіа обрала 10 найкрасивіших фото України
Джерело:  online.ua

У Києві пройшла церемонія нагородження переможців української частини міжнародного конкурсу фотографій природоохоронних об'єктів і територій для Вікіпедії під назвою "Вікі любить Землю". Кращими були названі десять фото України, які будуть використані при ілюструванні матеріалів у Вікіпедії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу організоторів конкурсу.

Мета конкурсу фото "Вікі любить Землю" - створення найбільш повної бази фотографій пам'ятників природи для ілюстрування Вікіпедії та інших вікіпроєктів. Протягом травня 2019 року всі бажаючі могли подати на нього знімки власного авторства, зроблені в період конкурсу або раніше, після чого журі та оргкомітет визначив переможців у кількох номінаціях. Автори кращих фотографій та найбільш активні учасники отримали цінні призи.

В українській частині "Вікі любить Землю" в період конкурсу були завантажені майже 10 тисяч фотографій від 300 авторів. Крім того в конкурсі взяли участь 37 країн, в кожній з яких було обрано своїх переможців.

"Це глобальна ініціатива, започаткована в Україні. Вона сприяє не тільки наповненню Вікіпедії і сестринських вікіпроєктов фотографіями пам'яток природи, а й привертає увагу до збереження об'єктів природно-заповідного фонду та має на меті сформувати найбільш повну базу вільних фотографій пам'ятників природи України", - розповіли організатори конкурсу.

Всі фотографії учасників конкурсу "Вікі любить Землю" були завантажені в Вікісховища на умовах вільної ліцензії, яка дозволяє вільне поширення і використання фотографій навіть в комерційних цілях за умови вказівки автора і поширення тієї ж ліцензії на похідні твори.

Переможці конкурсу "Вікі любить Землю" - 10 найкращих фото:

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що китаєць Йонгкінг Бао став кращим фотографом в 2019 році, а його фото лисиці і бабака - найкращою роботою. Переможця обирали в Лондоні на виставці Wildlife Photographer of the Year.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?