В США допитають чиновника, який був присутній під час розмови Трампа і Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

В США допитають чиновника, який був присутній під час розмови Трампа і Зеленського

В США допитають чиновника, який був присутній під час розмови Трампа і Зеленського
Джерело:  online.ua

29 жовтня високопоставлений співробітник Ради національної безпеки США підполковник Александер Віндман буде свідчити в Конгресі в рамках розслідування про можливий імпічмент Дональда Трампа. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Варто зазначити, що Віндман перший свідок, який безпосередньо був присутній в Овальному кабінеті під час розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. Він хоче повідомити комітету з питань імпічменту, що, на його думку, Трамп підірвав національну безпеку США, коли звернувся до Зеленського з проханням провести розслідування щодо своїх політичних суперників.

"Я не думав, що було доцільно вимагати, щоб іноземний уряд розслідувало дії громадянина США, і я був занепокоєний щодо наслідків підтримки України з боку уряду США... Я усвідомив, що якби Україна продовжила розслідування щодо Байдена і "Бурісм ", це, ймовірно, було б витлумачено як підкилимна гра, яка, безсумнівно, призведе до того, що Україна втратить двопартійну підтримку, яку вона досі отримувала" , - йдеться в його заяві.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент  Дональд Трамп виступив з публічним закликом до України  та Китаю. Він стверджує, що місцеві уряди повинні розпочати розслідування стосовно можливих порушень з боку Джозефа Байдена. Він — його можливий опонент від Демократичної партії США на майбутніх виборах у 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?