У Зеленського з'явилася нова неочікувана ідея щодо Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського з'явилася нова неочікувана ідея щодо Донбасу

У Зеленського з'явилася нова неочікувана ідея щодо Донбасу
Джерело:  interfax.com.ua

Глава держави Володимир Зеленський хоче частину субвенцій з держбюджету віддати на відновлення інфраструктури Донбасу. З такою заявою виступив заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс Україна".

Депутат каже, що така ідея з'явилась в президента після повернення з Донбасу.

"У нього була ініціатива, яку він хотів обговорити з депутатами, а потім узгодити із Кабміном щодо переспрямування частини субвенцій на соціально-економічний розвиток наших східних областей", – розповів Корнієнко.

За його словами, йдеться про субвенції з державного бюджету, які не були виділені на інші проєкти. Гроші, зокрема, підуть на будівництво дороги з населеного пункту Золоте, де має відкритись новий пункт пропуску між Україною і ОРДЛО, в адміністративний центр Луганщини та до Сєвєродонецька.

"Там повністю зруйнована дорога і та відстань, яка долається за півтори години, на цій ділянці займе 3-4 години. Через це в регіоні проблеми з медициною і швидкою допомогою, оскільки лікарня розташована в Сєвєродонецьку. Саме тому президент і запропонував віддати субвенції на соцеконом, які ще не були виділені на проєкти, на будівництво цієї дороги", - додав Корнієнко.

 Як повідомляв ONLINE.UA,  добровольці не вивозили із Золотого на Луганщині особисту зброю, про яку вони говорили з президентом Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?