У США готують новий потужний удар по Росії: з'явилася зухвала реакція Москви
Категорія
Політика
Дата публікації

У США готують новий потужний удар по Росії: з'явилася зухвала реакція Москви

У США готують новий потужний удар по Росії: з'явилася зухвала реакція Москви
Джерело:  online.ua

У конгресі США пропонують ввести нові санкції відносно трубоукладальних судів та іноземних суб'єктів, які відіграють ключову роль в будівництві газопроводу Північний потік-2, який Путін використовує для свого шкідливого впливу в Європі. У Раді Федерацій РФ назвали це рішення "конвульсіями", які не зможуть зупинити будівництво газопроводу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Автором законопроєкту про нові антиросійських санкції виступив республіканець Енді Барр. Він пропонує заборонити в'їзд в США фізичним особам, які надавали допомогу трубоукладальних судам, що брали участь в будівництві Північного потоку-2.

"Даний законопроект забороняє в'їзд в США фізичним особам, які надавали допомогу трубоукладальних судам проекту Північний потік-2, що використовувалися з метою будівництва трубопроводів для експорту певних видів російської енергії. Крім того, законопроект надасть президенту повноваження накладати санкції на суб'єкти, які надають фінансові та страхові послуги трубоукладальних компаніям, що здійснюють підтримку експорту деяких видів російських енергоносіїв ", - йдеться в пояснювальній записці до нового законопроєкту, опублікованій на сайті Енді Барра.

Цей законопроєкт конгресмена стане супутнім до законопроєкту щодо санкцій проти Північного потоку-2, раніше внесеного в американський сенат. У липні він був схвалений комітетом сенату США з міжнародних справ.

У російській Раді Федерацій вже відреагували на ініціативу американського конгресмена.

"Це конвульсії Сполучених Штатів. Вони розуміють, що не можуть зупинити будівництво Північного потоку-2 і на останньому подиху роблять подібні висловлювання і приймають рішення. Все це виглядає вкрай непривабливо для США. Ясна річ, що ніякі рішення Сполучених Штатів не зупинять ні будівництво Північного потоку-2, ні реалізацію якихось інших проектів ", - заявив член комітету Ради Федерації з міжнародних справ Сергій Цеков.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр оборони Німеччини і президент партії ХДС Анегрет Крамп-Карренбауер заявила, що не існує можливостей зупинити будівництво російського трубопроводу Північний потік-2, незважаючи на те, що Росія виявилася ненадійним партнером.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?