У Білорусі хочуть замінити російську нафту - подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі хочуть замінити російську нафту - подробиці

У Білорусі хочуть замінити російську нафту - подробиці
Джерело:  online.ua

Уряд Білорусі зацікавлений у пошуку інших джерел імпорту нафти на заміну постачанню від РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Белорусь сегодня".

За словами заступниці голови "Белнафтхіму" Світлани Гуріної, йдеться про можливість імпорту з країн СНД, Африки, Близького Сходу через балтійські чи українські порти.

Відповідні ініціативи ухвалять у разі їхньої вигоди для республіки.

"Враховуючи податкові маневри Росії та приближення ціни на російську нафту до світових цін, я думаю, що привабливість альтернативних шляхів постачання лише зростатиме", - пояснила Гуріна розгляд заміни російського імпорту.

Вона зазначила, що впливу на якість у разі заміни постачальника нафти не буде.

Нагадаємо, навесні 2019 року російський постачальник транспортував у Білорусь неякісні нафтопродукти. Цей інцидент значно пошкодив відповідну інфраструктуру країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, республіканський концерн "Белнафтхім"оголосив про наміри добиватися від влади РФ компенсації за цей випадок. Російська сторона стверджує, що планує діяти відповідно до умов договору, за яким нафту постачають у сусідню Білорусь.

Мінськ у цей час заявляє про величезні втрати від "диверсії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?