Свавілля Путіна страшніше смертельної хвороби: росіяни назвали свої головні страхи
Категорія
Світ
Дата публікації

Свавілля Путіна страшніше смертельної хвороби: росіяни назвали свої головні страхи

Свавілля Путіна страшніше смертельної хвороби: росіяни назвали свої головні страхи
Джерело:  online.ua

Свавілля влади і репресії повернулися до трійки лідерів головних страхів росіян. Громадяни РФ ще влітку 2019 року найбільше боялися смерті близьких людей і серйозних хвороб, тоді як беззаконня з боку влади в липневому опитуванні було на сьомому місці. Про це свідчать дані опитування, яке було проведене в Росії з 26 вересня по 2 жовтня, передає ONLINE.UA з посиланням на дані "Левада-центру".

Крім свавілля влади, росіяни назвали своїми головними страхами також боязнь хвороби, бідності, повернення до репресій, посилення режиму, напади злочинців, СНІДу і смерті. Соціологи вважають, що росіяни почали боятися свавілля влади через пенсійну реформу і падіння власних реальних доходів. Також їх вразили жорсткі дії правоохоронних сил в період московських протестів, а також справа журналіста Івана Голунова, якому підкинули наркотики.

Відзначається також, що все більша кількість росіян стали бояться війни - тільки за останній рік їх кількість збільшилася в два рази, до 42%.

"Повернулася чітка риторика "свої - чужі". Згадаймо торішній виступ президента перед Федеральними зборами, коли він демонстрував слайди з новітнім озброєнням, і це було досить однозначно. Росіяни, які стежать за новинами, сприймають такі сигнали як потенційну готовність до війни, це і викликає страх", - відзначають вони.

В Левада-центрі додали, що в останні кілька років спостерігається загальне зростання тривоги у росіян, які на всі питання дослідження відповідають, що відчувають постійний страх. Соціологи пов'язують це з економічною ситуацією, невір'ям громадян у власні сили та їх розчаруванням у владі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що росіяни обрали ідеального кандидата на пост президента РФ серед популярних кіногероїв. Вони вважають, що кращими якостями, необхідними політичному лідерові Росії, володіє Штірліц з "Сімнадцяти миттєвостей весни".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?