Міністр Пристайко оголосив розведення у Золотому, слідом - Петровське
Категорія
Україна
Дата публікації

Міністр Пристайко оголосив розведення у Золотому, слідом - Петровське

Міністр Пристайко оголосив розведення у Золотому, слідом - Петровське
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко оголосив, що вранці у вівторок, 29 жовтня, почалося відведення ЗСУ у Золотому. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

За його словами, йдеться про підрозділи, які знаходяться на лінії контакту.

"До самої зустрічі в "нормандському форматі" буде розведення на тих ділянках, які ми погодили. В Золотому розведення відбувається просто зараз. Ми стартуємо з сьогоднішнього дня", - пояснив Пристайко.

Міністр додав, що процес відведення знаходиться на контролі спостерігачів місії ОБСЄ. Саме через їхню підготовку пов'язана затримка.

Майбутнім кроком у розведенні стане присутність ЗСУ у Петровському на Донеччині.

Нагадаємо, російська сторона назвала розведення однією з головних умов саміту "нормандської четвірки". Інші вимоги - узгодження так званої "формули Штайнмаєра".

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що активісти-ветерани у Золотому не порушили законодавства. Він спростував чутки про конфлікти у населеному пункті та нагадав про нещодавні обстріли з боку ворожих диверсантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?