Експерт: Кабмін відсік нові бренди від участі в онлайн-ринку азартних ігор
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерт: Кабмін відсік нові бренди від участі в онлайн-ринку азартних ігор

Експерт: Кабмін відсік нові бренди від участі в онлайн-ринку азартних ігор
Джерело:  Капітал

Нові іноземні бренди не зможуть вийти на ігровий ринок України через умови, прописані в урядовому законопроекті «Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор». Про це, як повідомляє « Капітал », заявив експерт Українського аналітичного центру Борис Кушнірук, передає ONLINE.UA.

Текст законопроекту вже опублікований на сайті Верховної Ради.

«Проектом урядового закону передбачається, що для оперування сайтом необхідно мати доменне ім'я другого рівня доменної зони UA. Причому, вже на етапі подачі заяви на видачу ліцензії необхідно подати документи на відповідне доменне ім'я. Але щоб отримати доменне ім'я другого рівня доменної зони UA необхідно зареєструвати торгову марку в Україні. Реєстрація торгової марки займає не менше 1 року навіть за прискореною процедурою», - зазначив експерт.

Як заявив експерт, проект закону складено виключно в інтересах двох українських операторів букмекерства і групи російських операторів (Парі-Матч, Фаворит, Марафонбет, 1xbet, «Ліга Ставок») з метою їхньої легалізації на ринку. За його словами, існуючі українські та російські бренди, такі як parimatch.ua, favorit.ua, marathonbet.ua, 1xbet.ua, «Ліга Ставок» та інші, які вже мають зареєстровані торгові марки, і отримають ліцензії. Іноземні бренди, які раніше не були присутні на ринку, не матимуть можливості отримати ліцензію.

«Крім того, існує ще один важливий момент: налагодження необхідної для оперування інтернет сайту інфраструктури теж займе до 1 року. Це адаптація сайту, дослідження ринку, налаштування методів платежів з локальними партнерами, пошук персоналу та налагодження операційної діяльності, виконання локальних технічних і законодавчих вимог, сертифікація, юридичні питання та ін. Все це призводить до втрати часу, що не дасть рівних можливостей новому бренду вийти на ринок», - заявив він.

Як раніше заявила колишня держуповноважена АМКУ Агія Загребельська, метою легалізації грального бізнесу має бути не наповнення держбюджету, а захист інтересів населення. Неякісна легалізація ринку азартних ігор в Україні може завдати великої шкоди суспільству.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?