У Мінфіні розповіли про питання підвищення податків
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Мінфіні розповіли про питання підвищення податків

У Мінфіні розповіли про питання підвищення податків
Джерело:  NV

Міністерка фінансів України Оксана Маркарова заявила, що в уряді немає планів щодо зміни податків найближчим часом. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на "НВ".

За словами посадовиці, бюджет 2020 року ґрунтується на чинній податковій системі. Новий уряд не планує міняти її, як робилося раніше для кожного року.

"Цього року ми відійшли від нього. Так, парламент розглядає декілька змін до Податкового кодексу, деякі з них можуть бути і ресурсними, але ми не враховували ці надходження в бюджеті", - пояснила Маркарова.

Вона зазначила, щодо бюджету можливе лише обговорення надходжень від грального бізнесу чи бурштину. Це відбудеться у разі схвалення відповідних законопроєктів.

"Ми не плануємо підвищувати податки, ми не закладали підвищені податки ні через базу, ні через відсотки. Це, мені здається, для бізнесу важливо, тому що бізнес повинен розуміти правила гри і вони повинні бути передбачуваними", - підкреслила міністерка.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство фінансів раніше заявило, що в Україні не відбудеться зниження тарифів на комунальні послуги. Причини - впровадження ринкових цін на енергетичні ресурси.
Маркарова додала, що в Україні склалася несправедлива система - за послуги однаково платять заможні та бідні жителі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?