Угорщина наклала вето на рішення НАТО щодо України - подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина наклала вето на рішення НАТО щодо України - подробиці

Угорщина наклала вето на рішення НАТО щодо України - подробиці
Джерело:  online.ua

Офіційний Будапешт скористався правом вето проти декларації НАТО, які прибули в Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily News Hungary.

За словами очільника МЗС Петера Сіярто, причиною стали нібито утиски з боку Києва прав угорської меншини на Закарпатті.

Сторона спочатку звернулася із пропозиціями щодо декларації. Йдеться про спроби зобов'язати Україну виконувати домовленості про підтримання прав національної меншини згідно з міжнародним правом.

"Вони базувалися на принципах Ради Європи та ООН. Оскільки вони були відхилені, у нас не було іншого виходу, крім як накласти вето на декларацію", - вважає угорський міністр.

Сіярто підкреслив, що "позбавлення прав" 150 тисяч представників меншини країни НАТО нібито заслуговують на згадку у такій декларації.

Нагадаємо, у Київ делегація керівництва Альянсу прибула 30 жовтня та пробуде там до 31 жовтня. Очолює групу генсек Єнс Столтенберг.

Як повідомляв ONLINE.UA, український віцепрем'єр-міністр Дмитро Кулеба наголосив, що Київ не буде подавати нову заявку на ПДЧ до НАТО. Він пояснив таке рішення існуванням чинного звернення, датованого 2008 роком. Цей документ підтримали країни-союзниці під час Бухарестського саміту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?