В Японії згорів замок Сюрі: що відомо про стародавню фортецю
Категорія
Світ
Дата публікації

В Японії згорів замок Сюрі: що відомо про стародавню фортецю

В Японії згорів замок Сюрі: що відомо про стародавню фортецю
Джерело:  online.ua

На території замку Сюрі в Японії сталася пожежа, яка майже повністю знищила старовинну пам'ятку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NHK.

Інформацію про масштабне загоряння пожежна служба отримала близько у четвер, 31 жовтня, близько 02:40.

Згідно з офіційними відомостями, фахівцям знадобилося 11 годин, щоб побороти полум'я. Загалом у ліквідації пожежі брали участь 30 пожежних машин.

Полум'я у зазначений час знищило 7 будівель не території замку. Йдеться про головний зал, а також північний і південний павільйони. Постраждала територія у 4 тисячі квадратних метрів.

Вважається, що укріплення Сюрі побудували близько 500 років тому, у період царства Рюкю (XV-XIX століття). Навколо замку сформувалося велике місто, яке притягувало торговців та діячів культури. Свого часу він був найвеличнішим комплексом на усьому архіпелазі.

Резиденція королівства зазнала кілька нападів - у XVII-XVIII століттях. Наприкінці XIX століття Рюкю анексував уряд реформованої Японії.

У 1925 році замок отримав статус національного скарбу. У 1944 році американські війська, які вели наступ на Окінаву, не пощадили фортецю. Її будівлі зазнали пошкоджень від авіаційних атак, а також сухопутних зіткнень.

Остаточно реконструкцію завершили 1992 року. Довгий процес пов'язаний із поверненням японської юрисдикції у Рюкю лише у 1976 році.

ЮНЕСКО визнала замок Сюрі частиною всесвітнього спадку у 2000 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вересні стало відомо про наближення до японських берегів потужного тайфуну під назвою "Тапа". Одним перших постраждалих регіонів країни став острів Окінава.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?