Український фільм став номінантом на Золотий глобус
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм став номінантом на Золотий глобус

Український фільм став номінантом на Золотий глобус
Джерело:  online.ua

Фільм "Додому" посів місце серед стрічок, які номіновані на премію "Голлівудської асоціації іноземної преси "Золотий глобус". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку фільму.

За офіційними даними, стрічка боротиметься за нагороду у категорії "Найкращий іншомовний фільм". Загалом у списку 80 фільмів, створених у 49 країнах.

"Стрічка про Крим стала єдиним українським кандидатом у лонглисті премії. До списку також увійшли нові роботи метрів світового кіно – Франсуа Озона, Педро Альмодовара, Пон Джун Хо, братів Дарденн", - пояснили у пресслужбі.

Нагадаємо, церемонія нагородження "Золотого глобуса" відбудеться 5 січня 2020 року. Оголошення номінантів заплановане на 9 грудня 2019 року.

Режисером драми "Додому" виступив Наріман Алієв. Стрічка розповідає про кримського татарина, сини якого живуть у Києві. Один з них помирає та батько прямує у столицю, щоб повернути його тіло на півострів.

Як повідомляв ONLINE.UA, фільм Нарімана Алієва також претендує на американську кінонагороду "Оскар". "додому" посів місце у лонглисті 92-ї премії Американської Кіноакадемії. Очікується, що остаточних номінантів категорії "Міжнародний повнометражний фільм" оголосять вже 16 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?