Чотириденний робочий тиждень: Microsoft здивувала результатами нового експерименту
Категорія
Технології
Дата публікації

Чотириденний робочий тиждень: Microsoft здивувала результатами нового експерименту

Чотириденний робочий тиждень: Microsoft здивувала результатами нового експерименту
Джерело:  online.ua

Цьогоріч влітку компанія Microsoft Japan провела експеримент, в ході якого у співробітників протягом місяця був чотириденний робочий тиждень. Варто зазначити, що продуктивність зросла на 40% у порівнянні з серпнем минулого року.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Bloomberg".

Вказано, що у рамках експерименту ще одним вихідним стала п'ятниця. Пізніше стало відомо, що серед співробітників, які взяли участь у програмі та пройшли опитування, 92% заявили, що задоволені чотириденним тижнем.

"При скороченні робочого тижня на 20% продуктивність співробітників зросла на 39,9%. Проводилось менше зустрічей, вони стали коротшими: часто онлайн, а не під час особистого спілкування. Крім цього, використали на 23,1% менше електроенергії та надрукували на 58,7% менше сторінок. Деякі менеджери Microsoft Japan досі не розуміють змін у стилях роботи, а деякі співробітники висловлюють занепокоєння з приводу того, що коротші робочі тижні будуть турбувати клієнтів", - сказано в повідомленні.

Що цікаво, компанія має намір провести ще один експеримент взимку. Працівники не отримуватимуть спеціальних оплачуваних вихідних днів, але їх заохочуватимуть відпускати за власною ініціативою "більш гнучким способом".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  відомий мільярдер, засновник компанії Microsoft Білл Гейтс знявся в одній із серій науково-популярного серіалу "Теорія великого вибуху". Прем’єра серії з одним з найбагатших людей планети відбулася в березні 2018 року, — в ній Гейтс виступив в ролі запрошеної зірки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?