Гончарук назвав дві головні відмінності держбюджету-2020
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гончарук назвав дві головні відмінності держбюджету-2020

Гончарук назвав дві головні відмінності держбюджету-2020
Джерело:  24 канал

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук стверджує, що проєкт державного бюджету на 2020 рік відрізняється від попередників. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За його словами, уряд не планує підвищення податків, Це пов'язано з іншим підходом. Зокрема, будуть знижені витрати на держслужбовців, з'явиться фокус на боротьбі з корупцією та тіньовим сегментом економіки.

"Тому поряд із відмовою підвищити податки ми пропонуємо зменшити адміністративні витрати на обслуговування та діяльність уряду та центральних органів виконавчої влади. В середньому на 10%. Тобто ми шукаємо ефективність у собі. Якщо нам потрібно знайти ресурси, ми дивимося на те, яким чином можна зекономити, а не перекладаємо ці проблеми на плечі бізнесу та платників податків", - пояснив Гончарук.

Очільник уряду додав, що важливим елементом також виступає скорочення українського боргу. Цей тиск на державний бюджет потрібно скорочувати та ліквідувати.

У вівторок, 5 листопада, відбулася презентація проєкту держбюджету-2020, у який внесли правки. Пізніше його спрямують у Верховну Раду для другого читання.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що внесені зміни мають серйозний характер через зміни макропрогнозу та законодавчої бази. Відповідні ініціативи вплинуть на економічну ситуацію попри набуття чинності протягом усього року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?