Влада повідомила про неминучість зростання цін на електроенергію для українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада повідомила про неминучість зростання цін на електроенергію для українців

Влада повідомила про неминучість зростання цін на електроенергію для українців
Джерело:  online.ua

Очільник Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Валерій Тарасюк заявив, що в середньостроковій і довгостроковій перспективі немає альтернативи вирівнювання цін на електроенергію для населення і підприємців. Про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"У нас зарплати не будуть європейськими, якщо ми не побудуємо ринок, якщо не переможемо перехресне субсидування і можна довести це на простому прикладі. Це самообман, що ми платимо низький тариф на електроенергію. Ми його платимо в ціні товару: ми платимо низький тариф, за нас його платить хлібзавод, закладає ціну в хліб, ми купуємо хліб за завищеною ціною, а хлібзавод ще й втрачає конкурентоспроможність - і це ланцюгова реакція", - сказав Тарасюк.

За словами чиновника, існування різного тарифу на електроенергію для населення і для бізнесу "раковою пухлиною для української економіки".

"Іншого шляху, ніж вирівняти ціни для населення і для промисловості в довгостроковій і навіть у середньостроковій перспективі не існує", - додав Тарасюк.

Слід додати, що з 1 жовтня в Україні посилили умови надання субсидій українцям. Більш того вже скоро запуститься верифікація (перевірка пільговиків), після якої багато хто не тільки позбудуться субсидій, але ще і будуть змушені повернути всі незаконно отримані раніше пільги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Нафтогазі спрогнозували підвищення ціни на газ в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?