Вони оголосили нам війну: Путін виступив з резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Вони оголосили нам війну: Путін виступив з резонансною заявою

Вони оголосили нам війну: Путін виступив з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін заявив, що русофоби й націоналісти з інших країн намагаються скоротити простір російської мови у світі та оголошують цим війну РФ. Про це він повідомив на засіданні Ради з російської 5 листопада, передає ONLINE.UA.

За словами Путіна, на РФ лежить величезна відповідальність за збереження, розвиток і поширення російської мови, російської літератури.

"Тим більше сьогодні, коли ми стикаємося зі спробами штучно – я хочу це наголосити, – саме штучно, грубо, часом абсолютно безцеремонно скоротити простір російської мови у світі, витіснити її на периферію. Війну російській мові оголошують не лише печерні русофоби, – а це ми теж спостерігаємо, думаю, що це не секрет, – різного роду маргінали, тут активно працюють і агресивні націоналісти.На жаль, у деяких країнах це стає цілком офіційною державною політикою. Але за нею – і це теж повинно бути зрозуміло і ясно – все той же тиск, пряме порушення прав людини, в тому числі права на рідну мову, на культуру та історичну пам'ять", - заявив Путін.

Він також додав, що наразі перед РФ стоять два рівновеликі завдання.

"Перше – це забезпечити гідний рівень знань, загальної грамотності громадян Росії (...). Друге – реалізувати дієву систему підтримки російського мовного середовища за кордоном в інформаційній, в освітній, у гуманітарній сферах", - заявив очільник Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що о фіційна Москва вважає, що говорити про зустрічі у "нормандському форматі" на рівні глав держав до кінця 2019 року передчасно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?